WWW.MATKAILUAUTO.INFO   

 

    Matkailuautot  Etusivu   Tarjoukset / Tarvikkeet   Vuokraus 

Ajankohtaista    Linkit    Info   Kyselypalsta    Yhteystiedot    Palaute  

 

 

 

 

NUMERO

1

SUOMESSA

 

 

Asiakaspalautteella

mitattuna olemme

ehdoton ykkönen

matkailuautomyyjänä

  - autoesittelyssä

  - käyttöopastuksessa

  - asiakas-

    tyytyväisyydessä

  - hinnoittelussa

 

Tervetuloa

laittamaan meidät

koetukselle

ja

toteamaan itse

 

 

 

 

 

 

 

Yhteistyö-

kumppaneitamme

 

 

 

 

 

 

 

Yhdeksän auton ostajaa kymmenestä, meiltä myydyistä autoista, on valinnut lisäturvaksi Finntakuun. 

Jos sinulla on jo auto, niin voit silti hankkia kauttamme Finntakuun lisäturvan autollesi.

Annamme mielellämme lisätietoja sekä puhelimitse, että sähköpostitse.

 

 Puh. 040-5033 213

 

 

     FinnTakuu Oy on ainoa yritys Suomessa, joka tarjoaa lisäturvaa teknisen vian

         sattuessa myös käytetyille ajoneuvoille.

         Lisäturvan tarkoitus on suojata Sinua yllättäviltä korjauskustannuksilta.

         Lisäturva on mahdollista hankkia lähes kaikkiin Suomessa myytäviin autoihin ja

         moottoripyöriin.

 

 

  Lisäturvan voi saada enintään 10 vuoden ikäiseen autoon, jolla on ajettu vähemmän kuin 250 000 km.

  Moottoripyörien ikä voi olla enintään 7 vuotta ja kilometrimäärä vähemmän kuin 60 000 km. 

  Autoille lisäturvan kattavuustasoja on neljä, moottoripyörille yksi. 

 

  Lisäturvan keston autoille voi valita 6 kuukaudesta aina 24 kuukauteen saakka.

 

  Huom! 2 vuoden lisäturva matkailuautoon meiltä erikoishintaan kaupan yhteydessä.

 

  Moottoripyörien lisäturvan keston voi valita 1 - 3 vuodeksi.

 

  Lisäturvan hankkiminen on helppoa. 

  Tilauksen voit tehdä soittamalla asiakaspalveluumme. 

  

 

  Kaikki FinnTakuun tarjoamat lisäturvat takaa London General Insurance Co. Ltd.

 

  London General Insurance Ltd on maailman johtava yhden talon jatkotakuuratkaisujen myöntäjä, joka on

  ollut mukana yli 40 vuotta kyseisessä liiketoiminnassa.

  

 

 

 

 

           Lisäturva Plus

 

 

Moottori
Seuraavat moottorin sisällä olevat voidellut osat: nokka-akseli ja laakerit, kiertokanget ja laakerit, kampiakseli ja päälaakerit, öljypumppu, työntötangot ja nostimet, männät, männänrenkaat ja –tapit, keinuvarret ja laakeriholkit, jakoketjun rattaat ja –ketjut, venttiilijouset, -ohjaimet ja –istukat (ei ohjaimen tiivisteet), imusarja, pakosarja, pakokaasun kierrätysventtiili (EGR), öljyputket, kampiakseli, hihnapyörät, öljypohja, kiertomoottorin kotelo, jakopään hihna/ketju ja kiristin, jakopään hihnan/ketjun suojakotelo, venttiilikansi (kannet), vesipumppu. Kannet, kotelot, moottorilohko ja sylinterinkannet sisältyvät lisäturvan piiriin vain, jos ne vahingoittuvat sisäisesti voidellun osan rikkoutumisen takia. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Vaihteisto
Automaatti-, manuaali- tai jakovaihteisto: kaikki sisäiset voidellut osat vaihteiston sisällä, jäähdytysputket (metalli), kiinnikkeet, alennusvaihteen vaijeri, momentinmuunnin, vauhtipyörä, etupumppu, öljypohja, ulkoinen ja sisäinen ohjausyksikkö, vaihteiston sisäinen lauhdutin. Vaihteisto- ja jakovaihteistokotelo, eristeet, tiivisteet ja öljy vain siinä tapauksessa, että vaihteisto puretaan jonkun edellä mainitun osan rikkoutumisen johdosta.

Voimansiirto
Kaikki vetoakselikokoonpanon sisällä olevat voidellut osat, mukaan lukien akselit ja akselilaakerit, tasausnivelet, kumisuojukset, vetoakselin kotelo, vetoakselin tuki, tasauspyörästön kotelo, etunavan vetolukot, vetoakseli, ristinivelet. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Turbo
Ahtimen / turboahtimen (tehdasasennettu) kotelo, sisäiset voidellut osat, öljyputket, kiinnikkeet. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Lisäturva Plus kattaa kaikki edellä mainittujen osien rikkoutumiset lukuun ottamatta omavastuuta. Lisäturva Plus ei kata osia ja artikkeleita, jotka on lueteltu kohdissa "Tapahtumat, joita ei korvata" ja "Lisäturvien yleiset poikkeukset". 

  

  

      Lisäturva Extra

      Lisäturva Extra kattaa kaikki lisäturvassa Plus mainitut osat sekä seuraavat:

 

Ilmastointi
Kompressori, kytkin, hihnapyöräkokoonpano, virtausaukon putki, imun hallintalaitteet, termostaattinen paisuntaventtiili, kompressorin katkaisukytkin, paineen kiertokytkin. Ilmastoinnin letkut ja jäähdytysaine vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Jarrut
Pääsylinteri, annosteluventtiili, alipaineen tehostin, levyjarrun satula, jarrusylinterit, kuormaventtiili, jarrujen hydrauliset putket ja kiinnikkeet, hydraulinen ohjausyksikkö. Seuraavat ABS-jarrujen osat: sähköinen ohjaussuoritin, pyörän nopeusanturit, hydraulinen pumppu-/moottorikokoonpano, paineen muunninventtiili/eristyspoistoventtiili. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Jäähdytysjärjestelmä
Jäähdytyspuhallinmoottori, siipikokoonpano, jäähdyttimen kenno, hihnan kiristin, lämmittimen kenno ja –moottori, termostaatti, lämmittimen säätöventtiili. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Sähkötekniikka
Laturi, laturin jännitteensäädin, mittariston taustavalokytkin, äänitorvet, sytytyspuola, öljynpaineen anturi, anturit (moottorin ohjaus), ilmamassamittari, pääjohdinsarja, sytytysmoduuli ja elektroninen pääohjausyksikkö, voimansiirron ohjausmoduuli, käynnistysmoottori, solenoidi, seuraavat sähköiset kytkimet, joita käytetään manuaalisesti tai mekaanisesti: jarruvalon kytkin, takalasin lämmittimen kytkin (ei rele), ajovalojen kytkin, virtalukko, peilin kytkin (sähkötoiminen), sähkötoimisen peilin moottori, suuntavilkun kytkin, pesupumpun kytkin, ikkunan kytkimet ja pyyhkimenkytkin, pesupumpun moottori ja pyyhkimen moottori (edessä ja takana). Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Jousitus
Tukivarsi, aurauskulmien säätövarsi, laakerit ja laakeriholkit (ei pyöränlaakeri), akselit, vääntösauvat, kallistuksenvakain, nivelet, korkeusanturi, toimintakytkin, Mc Pherson -tuet (vain edessä, ei jousia) ja ylempi liukulaakerin kiinnityskokoonpano. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Polttoainejärjestelmä
Polttoainepumppu, polttoainejakaja, putket (metalli), paineensäädin, säiliön tuki, säiliö, polttoainesäiliön täyttöputki, kaasuläppäkammio, joutokäynnin nopeus- tai automaattisen joutokäynnin nopeuden kokoonpanot, lämmityssäädin, lisäalipainepumppu ja ruiskutuspumppu. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Ohjaus

Kaikki ohjauslaitteen ja ohjaustehostimen pumpun sisällä olevat voidellut osat, ohjaustehostimen letkut ja liitännät, väliakseli, pääakseli, ohjausvaihde ja pumppukotelo, ohjausvarsi, välivarsi, raidetangon päät, yhdysvarsi, ohjauspyörän säätömekanismi, hammastanko ja kartiohammaspyörä ja kotelo. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Lisäturva Extra kattaa kaikkien edellä mainittujen osien rikkoutumisen lukuun ottamatta omavastuuta. 

 

Lisäturva Extra ei kata osia ja artikkeleita, jotka on lueteltu kohdissa "Tapahtumat, joita ei korvata" ja "Lisäturvien yleiset poikkeukset".

 

   

      Lisäturva Ultra

            Lisäturva Ultra kattaa kaikki lisäturvassa Plus ja Extra mainitut osat sekä seuraavat:

 

Varustelu (vain tehdasasennetut)
Audiokomponentit (ei kaiuttimet/integroitu GPS-järjestelmä), ilmastointilaitteen virtamoduuli, ohjainpiiri ja rele, antenni, ajonestojärjestelmä: kytkimet, releet, anturit ja sireeni, avattavan katon käynnistyskytkin ja moottori, vakionopeussäädin: moduuli ja elektroninen servo/lähetin-vastaanotin, vahvistin ja käynnistyskytkin. Oven lukon käyttölaitteet/solenoidit (vain sähkötoimiset), oven lukkokytkimet, ilmastointilaitteen ja lämmityksen kojelaudan ohjausyksikkö/lämpötilansäätimen ohjelma (ei digitaalinäyttöä (CRT)), mittaristo: elektroninen tietojen näyttömoduuli/virransyöttö, mittarit ja nopeusmittarin näyttötaulu (ei polttimon ja CRT-näytön korjaus), avaimeton avausjärjestelmä, tason säätö (vain elektroninen): anturit, rajoitinventtiilit ja kompressori. Säädettävän istuimen moottori, voimansiirto ja istuimensäätökytkimet, kattoluukun moottori ja kytkimet, tavaratilan kannen vapautuskytkin, kannen vapautussalpa ja moottori, sähkötoimisen ikkunan vaihde, moottori, säädin ja nostonauha. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Lisäturva Ultra kattaa kaikkien edellä mainittujen osien rikkoutumisen lukuun ottamatta omavastuuta. Lisäturva Ultra ei kata osia ja artikkeleita, jotka on lueteltu kohdissa "Tapahtumat, joita ei korvata" ja "Lisäturvien yleiset poikkeukset".

 

 

      Lisäturva Special

             
Tämä lisäturva on tarkoitettu uusille, käytetyille ja leasing-ajonevoille, joilla on ajettu enintään

              30 000 km ja joissa on valmistajan takuuta jäljellä yli 2 kk. 

 

              Lisäturva Special kattaa kaikki lisäturvissa Plus, Extra ja Ultra mainitut komponentit ja artikkelit. 


              Lisäturva Special kattaa kaikkien edellä mainittujen osien rikkoutumisen lukuun ottamatta valittua omavastuuta. 

              Tapahtumat, joita ei korvata, on mainittu lisäturvaoppaassa.

 

              Lisäturva Specialin voit ostaa ajoneuvosi hankintapäivänä ja se astuu voimaan samana päivänä 

              kun valmistajan takuu päättyy, jolloin myös ajokilometrit päivitetään.

  

      KELPOISUUSVAATIMUKSET, AUTOT

 • Mikäli ajoneuvolla on ajettu enintään 30 000 km ja siinä on valmistajan takuuta jäljellä yli 2 kk, ajoneuvo on oikeutettu kaikkiin Lisäturviin aina 24 kuukauteen tai 80 000 kilometriin asti, kumpi täyttyy ensin. Tässä tapauksessa Lisäturva alkaa välittömästi valmistajan takuun päätyttyä.

 • Mikäli ajoneuvolla on ajettu vähemmän kuin 50 000 km, ajoneuvo on oikeutettu Lisäturviin Plus, Extra ja Ultra aina 24 kuukauteen tai 74 000 kilometriin asti, kumpi täyttyy ensin. Tässä tapauksessa Lisäturva alkaa välittömästi. Mikäli autossa on vielä valmistajan takuuta jäljellä, alkaa Lisäturva sen päätyttyä.

 • Mikäli ajoneuvolla on ajettu yli 50 001 km, mutta vähemmän kuin 180 000 km, ajoneuvo on oikeutettu Lisäturviin Plus, Extra ja Ultra aina 24 kuukauteen tai 80 000 kilometriin asti, riippuen siitä, kumpi täyttyy ensin. Tässä tapauksessa ajoneuvolle tulee tehdä tarkastus yhteistyökorjaamollamme. Tämän jälkeen Lisäturva astuu voimaan välittömästi. Finntakuu Oy:llä on tarkastukselle sopimushinta, jonka asiakas maksaa itse.

 • Mikäli ajoneuvolla on ajettu yli 180 001 km, mutta vähemmän kuin 250 000 km, ajoneuvo on oikeutettu Lisäturvaan Plus yhdeksi vuodeksi kerrallaan tai 18 500 kilometriin asti, kumpi täyttyy ensin. Tässä tapauksessa ajoneuvolle tulee tehdä tarkastus yhteistyökorjaamollamme. Tämän jälkeen Lisäturva astuu voimaan välittömästi. Finntakuu Oy:llä on tarkastukselle sopimushinta, jonka asiakas maksaa itse.

 • Kilometrirajat:

  6 kk / 10 000 km
  12 kk / 20 000 km   tai   tuplakilometrit   40 000 km
  24 kk / 40 000 km   tai   tuplakilometrit   80 000 km

          Valitsemasi kilometrimäärä lisätään autosi tämänhetkiseen kilometrimäärään (Plus, Extra ja Ultra).

          Lisäturva Specialissa mittarilukema päivitetään kun tehdastakuu päättyy.

         

      

      USEIN KYSYTTYÄ

 • Mikä on FinnTakuu Oy:n Lisäturva?

  Useimmat autovalmistajat tarjoavat tehdastakuun, jota rajoitetaan joko vuosien ja/tai ajomäärän mukaan. Lisäturva jatkaa siitä, mihin tehdastakuu päättyy. Lisäturvan voi hankkia myös ajoneuvoon, jossa tehdastakuu ei enää ole voimassa, kunhan ajoneuvo täyttää kelpoisuusvaatimukset. Lisäturva antaa ajoneuvollesi turvan rikkoutumisissa - ja Sinulle mielenrauhan korkeiden korjauskustannusten varalle.

 • Miksi tarvitsen Lisäturvan?

  Koska yleiset mekaaniset korjaukset voivat maksaa tuhansia euroja, sijoituksesi turvaaminen kannattaa.

  Ajoneuvoissa on lukuisia osia, jotka voivat rikkoutua tai lakata toimimasta. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä osien ja työn kustannuksista, jotka perustuvat suosituimpiin automerkkeihin ja -malleihin Suomessa:

Moottori

3975 €  

Vaihteisto

2800 €  

Vetoakseli

1250 €  

Ohjaustehostin

952 €  

Lämmitys/ilmastointi

1985 €  

Eristeet, tiivisteet, polttoainejärjestelmä, jousitus tai sähköjärjestelmä

700 - 2200 €  

 • Omistitpa uudemman tai vanhemman automallin, Lisäturva antaa mielenrauhaa kalliita mekaanisia korjauksia vastaan, joita saatetaan tarvita milloin tahansa autosi käyttöiän aikana.

  Lisäturva antaa ajoneuvolle lisäarvoa, koska se voidaan siirtää ajoneuvon myynnin yhteydessä, mikä antaa uudelle omistajalle lisävarmuutta.

  Kun haluat nähdä, miten edullinen Lisäturva voi olla, käytä tämän sivuston ilmaista tarjouslaskentaa. Mikäli haluat lähemmin keskustella sinulle parhaiten soveltuvasta Lisäturvasta, soita FinnTakuu Oy:n asiakasneuvojille.

 • Miksi minun pitäisi hankkia lisäturva nyt, kun autossani on vielä valmistajan takuu voimassa?

  Kun ajoneuvosi ikääntyy ja siihen kertyy kilometrejä, Lisäturvan hinta nousee, kuten myös vanhemman, takuuiän ohittaneen auton korjauskustannukset. Hyödyn ottaminen nyt autosi uutuudesta ja alhaisesta ajomäärästä on järkevin vaihtoehto, kun ajattelee välttämättömiä korjauskustannuksia tulevaisuudessa. Lisäturva antaa mielenrauhan suojaamalla tulevia korjauskustannuksia vastaan.

 • Jos autoni valmistajan tehdastakuu on päättynyt, voinko silti vielä hankkia Lisäturvan?

  Kyllä, useimmat alle kymmenen vuotta vanhat ja alle 250 000 km ajetut ajoneuvot voivat saada Lisäturvan.
  Huom! Ajoneuvot, joilla on ajettu yli 180 000 km on läpäistävä FinnTakuu Oy:n vaatima tarkastus ennen Lisäturvan myöntämistä.

 • Kuinka vanhaan tai kuinka paljon ajettuun autoon voi vielä saada Lisäturvan?

  Useimpiin alle 10 v. vanhoihin ja alle 250 000 km ajettuihin autoihin voi saada Lisäturvan.

 • Milloin Lisäturvan suoja alkaa ja milloin se päättyy käytetyssä ajoneuvossa?

  Mikäli ajoneuvolla on ajettu alle 100 000 km , Lisäturva astuu voimaan välittömästi. Yli 100 001 km mutta alle 180 000 km ajetuissa ajoneuvoissa Lisäturva astuu voimaan 30 vrk:n ja 1500 km:n jälkeen. Mikäli ajoneuvo tarkastetaan sopimuskorjaamollamme, Lisäturva astuu voimaan välittömästi. Yli 180 001 km ajetun ajoneuvon on läpäistävä sopimuskorjaamomme tarkastus, jonka jälkeen Lisäturva astuu heti voimaan. 

 • Lisäturva päättyy päättymispäivänä klo 24:00 tai kilometrimäärän täytyttyä, kumpi ensin saavutetaan.

 • Milloin Lisäturvan suoja alkaa ja milloin se loppuu, kun ostan lisäturvan uuteen ajoneuvoon?

  Mikäli ajoneuvolla on ajettu alle 30 000 km , ja valmistajan takuuta on jäljellä yli 2 kk, Lisäturva astuu voimaan samana päivänä kun valmistajan takuu päättyy. Lisäturva päättyy sopimusehdoissa mainittuna päivänä klo 24:00.

 • Jos ostan Lisäturvan, mihin vien ajoneuvoni korjattavaksi?

  FinnTakuu Oy on yhteistyössä Suomen johtavien korjaamoketjujen Autofit in ja AD -autokorjaamoiden kanssa. Mikäli paikkakunnallasi ei ole Autofitin tai AD -korjaamoketjun edustusta, voit käyttää mitä tahansa paikallista korjaamoasi. Jos haluat korjauttaa ajoneuvosi merkkikorjaamollasi, Lisäturva kattaa työn osalta kustannukset 50 € tuntiveloitukseen asti.

 • Miten korvaushakemukset maksetaan, kun minulla on Lisäturva?

  Kun tarvitset ajoneuvoosi korjausta, joka johtuu Lisäturvaan sisältyvän osan rikkoontumisesta, esitä FinnTakuu Oy:n asiakaskortti valitsemallasi korjaamolla. Korjaamon edustaja soittaa kortissa olevaan numeroon, ja pyytää FinnTakuu Oy:ltä hyväksynnän korjaukselle. Sinulle jää vain omavastuun maksaminen, loput korvaushakemuksesta hoidetaan nopeasti ja ammattimaisesti

 • Miten Lisäturvan omavastuu toimii?

  Sopimusehdoissa vaaditaan vain yksi omavastuu kutakin korjauskäyntiä kohti huolimatta siitä, kuinka monta osaa tai kuinka monta työtuntia yksi korjauskerta vaatii. Tämä ominaisuus tarjoaa Sinulle lisää mielenrauhaa, kun tiedät, ettei sinun tarvitse maksaa useita omavastuita korjausten yhteydessä.

 • Mikä on FinnTakuu Oy:n korvaushakemusten menettelytapa Lisäturvassa?

  Kun autoasi täytyy korjata, valitsemasi hyväksytty korjaamo ottaa yhteyttä FinnTakuu Oy:n korjaushakemusten käsittelijään. Hänen vastuullaan on raportoidun vian dokumentointi, ostamasi lisäturvavaihtoehdon mukaisen soveltuvan suojan määrittäminen ja maksun hyväksyminen lisäturvan piiriin kuuluville korjauksille. Katso tarkemmin Lisäturvaehdot kohta "5. Menettely ajoneuvon rikkoutuessa".

 • Voinko siirtää Lisäturvan autoni uudelle omistajalle?

  Kaikki Lisäturva -sopimukset voidaan siirtää toiselle omistajalle ja niiden suoja jatkuu alkuperäisten ehtojen mukaisesti. Katso tarkemmin Lisäturvaehdot kohta "8. Lisäturvan siirtäminen".

 • Kattaako Lisäturva osat ja työn?

  Lisäturva kattaa kaikki korvattavat komponentit, soveltuvat nesteet sekä työkustannukset veroineen. Tästä korvauksesta luonnollisesti vähennetään omavastuun osuus.

 

     BANNERIA KLIKKAAMALLA PÄÄSET FINNTAKUUN KOTISIVULLE

      

 

                             Tiedustelut ja myynti / palaute:        (klikkaa) TÄSTÄ  tai soita

 Puh. 040-5033 213 klo 10 - 18

Puh.  02-2588 608

   Fax.  02-2587 608